Název: Wien a okolí na kole
 
Datum: sobota 25.7. - sobota 1.8. (jen do soboty!) Druh: cykloturistika (CT)
Pořádá: KČT Slovan Pardubice Vede: Ivo Stříž
Doprava: autobusem (20 osob + řidič) Fotky:
 
Info: Tento výlet se bohužel nekoná, protože se přihlásilo jen 12 zájemců. Pro naplnění autobusu jsem počítal s 20 lidmi. Výlet překládám na příští rok 2016. Na rok 2016 chce jet již 14 lidí - ti co byli přihlášeni i letos + další noví.

Pojedeme ''malým'' autobusem pro 20 lidí s přívěsem pro kola a kufry. Trasy budou po rovině s malým převýšením o délkách kolem 50 km pro jednu skupinu a kolem 100 km pro skupinu druhou. Příklady tras s fotogaleriemi jsou uvedeny dole. Mám zde i odpočinkové dny jako např. jednou pojedeme jen na Donauinsel za účelem koupání (s plavkama i bez plavek) a projiždění cyklostezek. Pak zase pojedeme autobusem k Neusiedlersee (Burgenland, 60 km), kde je úplně jiná krajina a kde objedeme jezero až do Maďarska. V plánu je také cyklostezka podél řeky Donau (Dunaje) směrem na západ (na Krems an der Donau) a také na východ (na Bratislavu). Na trasách jsou možná občerstvení v zahradních restauracích a vinotékách.

Pro představu uvádím fotogalerie z mých příprav na tento zájezd:
  • Thermenradweg EuroVelo 9a trasy na cyklostezce ''Ostsee - Adria''
  • Cyklostezka po ostrově Donauinsel a cesta městem zpět
  • Cyklostezka kolem jezera Neusiedlersee.

    Ubytování bude s polopenzí, což odhaduji na 10.000,- Kč za zájezd včetně dopravy. Kola a kufry budeme přepravovat v krytém vleku za autobusem. Chci vybrat ubytování na ''Bauernhof'' (selském dvoře, statku), kde bychom žili více v přírodě - kola by byla v maštali a my bychom pili mléko přímo od krávy ... 
     

     
     
    Předpověď z ''in-počasí'' pro Pardubický kraj.
     


    Přehled akcí, naplánovaných na tento měsíc, naleznete v sekci "O Klubu >> Akce.